Första artisten klar till nya Bryggfesten i Karlshamn under Östersjöveckan

Första artisten klar till nya Bryggfesten i Karlshamn under Östersjöveckan

I sommar åker en av våra mest älskade artister ut på vägarna! Med turnén ”50 år på jorden, 40 år i musikens tjänst” firar Peter Jöback dubbla jubileum och bjuder in svenska folket för att hylla karriären. Med sig på turné har han sitt magiska band och sin gedigna låtskatt. Och nu kommer Jöback till Karlshamn och den helt nya Bryggfesten, torsdag vecka 29!

2021 har varit ett fantastiskt år för Peter Jöback. Han fyllde 50 år, fick en hit med nya singeln ”Better Man”, tog emot medalj av Kungen och har just givit ut sina memoarer ”Att bära sig själv” efter 40 år på scenen.

I helgen gjorde han en snygg sorti från fyra program i succén ”Så mycket bättre” där han gjort fyra magnifika tolkningar; den avslutande ”Elvis, Einstein och jag” kan även ge en blinkning till sommarturnéns grafiska inramning.  De övriga tolkningarna; ”Falla fritt”, ”Slå mig fri” och ”Sju vackra gossar” kanske också dyker upp i sommarens konsert tillsammans med en musikalisk blandning ur Peters digra och varierande repertoar!

2022 inleder Peter med succé-musikalen Jesus Christ Superstar tillsammans med Ola Salo. Men i sommar är det Peter och musiken i centrum på scener runt om i sommar-Sverige!

Och Peter Jöback är den första artisten som presenteras till det helt nya evenemanget Bryggfesten, som blir en del av Östersjöfestivalen i Karlshamn vecka 29. Under två dagar, 20 och 21 juli, förvandlas 7 000 kvadratmeter parkering nere vattnet och Pirenområdet till kokande festival med musik, mat och mingel.

– Jag är otroligt glad över att få hälsa Peter Jöback välkommen till Karlshamn torsdag 21 juli. Hans konsert kommer att rama in en magisk sommarkväll med solnedgång, båtar och mycket publik, säger festivalarrangören Thomas Deutgen.

Biljetter släpps på fredag 26 november.

Pressfoto: Ricky Tillblad