Thomas Deutgen blir ny chefredaktör för Nordens största dansbandstidning!

Thomas Deutgen blir ny chefredaktör för Nordens största dansbandstidning!

Nu är det klart att Thomas Deutgen blir ny chefredaktör för nordens största dansbandsmagasin ”Får jag lov”. Tidningen utkommer med sex nummer per år och Thomas tar över chefsrollen från och med måndag den 15 juni 2020.

Thomas Deutgen har lång erfarenhet inom mediavärlden. Först som skrivande reporter vid Norrbottens största dagstidning NSD och därefter som journalist och programledare på såväl Sveriges Radio P4 Norrbotten som P4 Blekinge. Sedan 2008 har Deutgen även producerat P4 Dans som haft runt 400.000 lyssnare varje söndagskväll, och ansvarat för Guldklavegalan i Malung.

Han är också ett välkänt ansikte från TV då han varit juryordförande i SVT:s ”Dansbandskampen” 2008 till 2010 och TV4:s ”Tack för dansen” (2016) samt flera tv-dokumentärer.

Idag ansvarar Thomas även för ”Lasse Stefanz” konserthusturnéer och sätter upp flertalet egna evenemang med bl.a. ”Smokie”, ”Vikingarna” m.fl. samt producent för det nya turnékonceptet ”Dansband Deluxe” på stor Sverigeturné våren 2021 och är en framgångsrik låtskrivare.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Dels att byta fokus från att prata, som jag gjort i radio de senaste 12 åren, till att skriva. Dels att få utveckla ”Får jag lov” som jag läst sedan första numret, säger Thomas Deutgen.

Han har medverkat i tidningen i många år, som krönikör och frilansmedarbetare men också vikarierat som redaktör i början av 2000-talet.

– Ett väl fungerande koncept ska man inte ändra på för sakens skull. Men visst har jag idéer som kommer att realiseras på sikt. Bland annat något mycket stort i dansbandsvärlden, som jag inte kan säga mer om just nu, säger Thomas Deutgen.

Diana Thylin, mångårig redaktör tillika ansvarig utgivare för tidningen är mycket nöjd med rekryteringen.

– Vi är självklart otroligt glada över att ha lyckats headhunta Thomas Deutgen. Han är välkänd över hela landet, har högt förtroende i branschen, skriver snabbt och roligt och har framförallt många kreativa idéer som han nu vill realisera, säger Diana Thylin.